Låne Penger | Aktiivikaiuttimet | Beste Kredittkort Dagligvarer | Strømpriser | Beste Husalarm 2018 | Hundeforsikring | Mobilselskaper | Radonmåling
Fotósorozat készült St. Tropez-ben

Egy hónappal ezelőtt Barbi St. Tropez-ben tartózkodott, ahol sok-sok kép készült arról, ahogy a fotósorozatok készülnek. Ezek nem hivatalos fotósorozat képek, csak fotók a munkafolyamatról. Én már nagyon várom a hivatalos képeket is, főleg, mert ezek a nem hivatalosak is annyira jók lettek ♥. Barbit több ruhában is lencsevégre kapták, ezen kívül olyan képek is készültek róla, amikor csak lazított egy-egy fotózás között. Ilyenkor egy Womanist nevezetű pólóban csatangolt az utcákon. Azt nem tudom, hogy ennek a mozgalomnak köze van-e a munkához vagy csak Barbi áll-e ki mellette. De én várom már ezt a projektet nagyon.

 

Mi a vomanizmus?

 

Alice Walker (1944),  költő és aktivista, aki leginkább a díjnyertes The Color Purple című könyvével vált ismertté. Olyan nő, aki más nőket szeret, szexuálisan és / vagy nem szexuálisan. Nagyra értékeli és előnyben részesíti a nők kultúráját, a női érzelmi rugalmasságot (könnyeket és a nevetést) és a nők erejét.

 

A feminista mozgalom hagyományosan egy középosztálybeli fehér női mozgalom volt, és ritkán tartalmazott színes nőket. A tizenkilencedik és a huszadik század első hullámában a mozgalom küzdött a fehér nők választójogának jogaiért, később a második hullámban pedig a kulturális és szociális jogokra összpontosított, amelyek a szexualitást, a családi jogokat, a munkahelyet és a reproduktív jogokat érintik. Bár a feminizmus a nemek közötti egyenlőséggel foglalkozik és harcol, ritkán foglalkozott az egyenlőséggel és az igazságossággal a fekete nők körében. Soha nem vett részt a polgári jogi mozgalomban a fekete nők társadalmi egyenlőségének biztosításában. Sajnálatos módon vannak olyan állítások is, amelyek szerint a feminista mozgalom néhány tagja rasszista volt.

 

Ebben az időszakban a színes nők vagy az afroamerikai nők nemcsak a fehér testvéreikhez hasonló politikai és társadalmi egyenlőtlenségben szenvedtek, hanem bőrük és etnikumuk színében is és faji megkülönböztetésekben is. A feminista mozgalom fehér női nem ismerték fel ezt a szempontot, nem foglalta magában az afroamerikai nők szenvedéséből és szegregációjából fakadó valóságokat és perspektívákat. Ezért sok színes nő nem tudott társulni a feminizmussal, ezért egy új képviseletet alapítottak az új “Womanist” kifejezést.

 

Egy másik különbség a feminizmus és a vomanizmus között az, hogy egyes feministák az ellenséget az egyenlőség elleni harcban mutatják be egy patriarchális világban. Ez szeparatista mozgalomnak tekinthető, ellentétben a női nőkapcsolatokkal foglalkozó nőiességgel és a családok fontosságával, akik a teljes nép, férfiak és nők túlélésének és teljességének (Alice Walker) elkötelezettje. A vomanizmus nemcsak a nemek közötti egyenlőségért harcol, hanem az afroamerikai férfiak és nők elleni faji elnyomás elleni igazságosságért.

 

Végül a vomanizmus nem ellenzi a feminista mozgalmat, de ahogy Alice Walker a híres idézetében állítja, ez csak egy sötétebb árnyalat, amely magában foglalja és képviseli a többi női perspektívát és hangot.

 

“A vomanizmus egyszerűen egy másik feminizmus árnyalata. Segítséget nyújt a fekete nők és más színes nők tapasztalataiban, akik mindig is a feminista mozgalom élvonalában voltak, mégis a történelem szövegeiben és a médiában marginalizálódtak és láthatatlanok voltak “.

 

Galéria képek

 

 

Galéria – Extrák – Színfalak mögött – St. Tropez, 2017. július 25.

Még cikkek a kategóriában