Kalkulator Forbrukslån | Langattomat Kuulokkeet | Kredittkort med lavest Rente | Strøm | Alarm | Forsikringer Sammenligning | Beste Mobilabonnement 2018 | Internett leverandør
Barbi Karl Lagerfeld csapatában

Karl Lagerfeld német divattervező, aki többek között Coco Chanel prêt-à-porter részlegének vezető tervezőjeként is dolgozott még mielőtt szabadúszó lett. A hivatalos instagram oldalán jelentették be, hogy Barbi bekerült a csapatukba és ezután nekik is fog modellt állni. Már alig várom azokat a kampányokat ♥ Egy friss fotó már megjelent Barbiról, amit fel is töltöttem a galériába, de Karl Lagerfel instagram oldalán is ezzel a képpel köszöntötték Barbit a team-ben.

 

Legfrissebb képek

Karl Lagerfeld

 

The amazing @realbarbarapalvin is the newest member of #TeamKarl! Read her story by cliking the link in the bio. #KARLLAGERFELD

KARL LAGERFELD (@karllagerfeld) által megosztott bejegyzés,

Karl Lagerfeld

 

Egy női kabáttal nyerte el 1955-ben az IWS (Nemzetközi Gyapjútanács) díját. Ennek segítségével kapott állást a Pierre Balmain-divatházban. Gyapjúkabátja később Balmainnél a kollekció része lett. 1958-ban a Jean Patou-házhoz szerződött, de nagyon hamar szabadúszóként a Valentino, a Krizia és a Fendi számára is dolgozni kezdett. 1964-ben három évre megszakította divatipari tevékenységét, és beiratkozott egy művészeti főiskolára. Az igazi nemzetközi elismerést az 1972-es év hozta meg számára fekete-fehér aszimmetrikus szabású kollekciójával. Ezt követően már a Coco Chanel prêt-à-porter részlegének vezető tervezőjeként dolgozott, újabb mérföldkő az 1983-as Chloé-kollekciója volt. Emellett saját cégét is megalapította, ezt 2004-ben az amerikai Tommy Hilfiger-konszernnek adta el. Márkanevei: LAGERFELD GALLERY (később:LAGERFELD COLLECTION), KARL LAGERFELD POUR FEMMES és KARL LAGERFELD POUR HOMMES, de 2004-ben tervezett a svéd Hennes & Mauritz (H&M) számára is, olcsóbb árkfekvésben.

 

1980–1984 között Lagerfeld vendégtanár volt a bécsi iparművészeti egyetemen (Universität für angewandte Kunst Wien), itt utóda Jil Sander. Színházi jelmeztervezőként is tevékeny, így 1978-ban a genovai operában (Arthur Schnitzler: A zöld kakadu, rendező: Luca Ronconi), 1980-ban a bécsi Burgtheaterben, 1982-ben a milánói Scalában (Berlioz: A trójaiak) és 1990-ben a Salzburgi Ünnepi Játékokon (egy Hugo von Hofmannsthal drámában) működött közre.

 

Hivatalos

 

Instagram

Weboldal

Facebook

Még cikkek a kategóriában